Al-Ain : Hikayat 1001 memori terindah.........

Hai semua.

Selamat berhujung minggu buat kalian semua. Apa jee plan korang weekend ni??? Hopefully korang abiskan ujung minggu ni dengan BEST yee!!!

Bahek laaa entry kali ni patik nk cite sikit pasal majalah yang baru jee selamat release. Alhamdulillah patik dh dptkan majalah tersebut & melakukan sedikit sumbangan. Rezeki ini bukan milik kita sendiri TAPI lebih baik dikongsi bersama. Majalah yang patik maksudkan ini adalah majalah " AL-AIN : Hikayat 1001 Kenangan Terindah" . Majalah ini ni adalah majalah rasmi bagi sekolah KAFA(I) Seri Al-Ain Kuala Selangor.

Untuk pengetahuan semua, sekolah KAFA (I) ini adalah dimiliki oleh bonda kepada QARL iaitu Puan Hajjah Hashimah Bt. Abdul Wahab. Akceli patik pon cm terkesima kerana biasanya sekolah KAFA ini dimiliki oleh Jabatan Agama Islam Negeri (kalau tak silap patik), tapi KAFA ini adalah milik persendirian & sukatan pelajaran nya dipantau oleh Jabatan Agama Islam.

Melihat kandungan yang terdapat dalam majalah ini membuatkan patik terkenang zaman2 sekolah dulu. Ada picture2 ustazah & ustaz, aktiviti sekolah dan sebagainya. Bukan ape mklom laaa dh agak lama tinggalkan zaman sekolah. Yang best nye majalah ini diedit oleh kawan blogger patik dari blog QARL.

Beliau ni sungguh kreatif bg patik. Melihat gambar2 didalamnya, patik dh boleh agak ianya adalah koleksi beliau. Kira style picture beliau dh bole patik baca. Hehehe...

. Karya ini dlm bahasa jawa, so terpaksa mintak mak patik alih bahasa kan .

Terdapat banyak slot dalam majalah ni seperti karya guru & pelajar, segala aktiviti pelajar & guru serta komik yg terselit dibahagian belakang. Dan part paling best adalah PICTURE yg BEST!!!!! Tu laaa BONUS bg majalah ini.


Melihat segala aktiviti yang ditonjolkan, bole patik katakan sekolah KAFA (I) Al-Ain ni adalah sekolah yg agak aktif tak kira dari segi penglibatan murid dlam program sekolah tetapi juga penglibatan diluar masa sekolah. *jales sbb ade cuti-cuti malaysia disitu...

Overall, muncul nya majalah ni adalah sebagai 1 permulaan yg baik selepas 11 tahun penubuhan sekolah KAFA ini. Hopefully every year adalah muncul majalah "Al-Ain" ini.

Komen dari patik:
 1. Banyak kan lg hasil kerja anak2 (seperti lukisan2 anak2, tulisan khat)
 2. Hasilkan kulit majalah yang lebih santai *(nmpk cm serius jeee laaa)
 3. Picture BEST !!!!
 4. Tebalkan sikit *Kalau bole
 5. Hopefully bole jadi majalah tahunan sekolah *Amin~~
Sekian review majalah "Al-Ain" dari Ahmad Fauzi Aryaan. bagi sesiapa yang ingin memiliki dan menyumbang sambil melihat hasil kreativiti QARL bole laaa email terus ke QARL.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

p/s: seronok memiliki AL-AIN. Melihat keikhlasan terpancar diraut wajah anak2 ini.


Comments

 1. saya 6 tahun jadik cikgu majalah

  ReplyDelete
 2. susah nk jumpa sebuah sekolah KAFA dapat mengeluarkan majalah sekolah sendiri.

  ReplyDelete
 3. wah.
  siap ada cadangan lagi.
  :B

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'

MAKAN DI MASHIGETTA KOREAN FOOD BANDAR BARU BANGI YANG SEMESTINYA 100% HALAL

KOD PADA TAYAR YANG PERLU PENGGUNA TAHU DALAM SETIAP PEMANDUAN