Bila RINDU menggamit jiwa

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua.

Bila melihat koleksi gambar-gambar lama, patik pasti malah yakin korang mempunyai kisah disebalik gambar tersebut. Setiap gambar punya cerita. Begitu juga dengan patik. Bila melihat koleksi gambar yang ada didalam telefon membuatkan hati membuak-buak untuk berkongsi cerita dengan semua pembaca Blog Ahmad Fauzi Aryaan.Kesusahan, kepayahan, air mata putus asa semua bercampur baur tatkala seorang insan kerdil bernama Ahmad Fauzi Aryaan telah dipilih untuk mengemudi sebuah bahtera yang boleh dianggap besar dalam hidupnya. Hanya seorang nakhoda biasa dikalangan biasa-biasa ini laa mengajar erti untuk memimpin. Memimpin sebuah majlis yang amat bererti didalam hidupnya.

Banyak yang dipelajarinya semasa menjadi nakhoda majlis tersebut. Jangan putus asa dan sentiasa mengamalkan "don't be a punctual person BUT be an early person". Semua kesusahan yang dialami beliau telah menjadikan beliau kuat untuk meneruskan niat ini. Bertemu dengan orang berpengaruh pula mengajar beliau menjadi seorang yang pandai menyusun ayat serta manis mulut bila bertemu.

Tekanan demi tekanan juga kadangkala beliau hampir-hampir putus asa dengan semua ini. Kadangkala tekanan ini akan membuatkan kerja makin berkualiti.Alhamdulillah bila semuanya selesai, kepuasan, keseronokkan telah mengubati segala kesusahan dan kepertian sepanjang menjadi nakhoda sebuah majlis besar. Terima kasih untuk semua yang sama-sama membantu sepanjang majlis berlangsung.

Ikhlas,
Ahmad Fauzi Aryaan

Comments

 1. miss those moment as well..gamba last tue???Erk..amik dari camera sape???

  ReplyDelete
 2. Rindu Linda..aaaa..rindu semua bebudak kelas kita dulu..

  btw, congratz on ur job pojie.u did it well :)

  ReplyDelete
 3. Linda Musa:
  yeszaa....rindu sgt blk lmbat.urus student dri PILAH seramai 800 orang..mmg suwittt memori..

  ReplyDelete
 4. Erina Asmawani :
  ririn...dunia dh berubah...msing2 dh berkeluarga dh...

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

PERCUTIAN DI CAMERON HIGHLAND BERSAMA KELUARGA PASCA COVID 19 (PART 1)

KOD PADA TAYAR YANG PERLU PENGGUNA TAHU DALAM SETIAP PEMANDUAN

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'