Konsep berkawan bagi Ahmad Fauzi Aryaan

Assalamualaikum & salam sejahtera semua.


  
- Sekadar gambar hiasan -


Cewwaahhh tetibe dihari isnin ni patik membuat entri berkenaan konsep berkawan konon. Bukan ape, ini adalah sekadar perkongsian dengan apa yang patik rasai. Kalau ade kaitan dengan korang elok laaa kita berkonsi dan jika TIADA kaitan dengan korang, anggaplah ianya suatu perkongsian rasa. 

Baik laaa, apa yang patik cuba sampaikan ini adalah berkenaan konsep berkawan yang berkitan dengan ruang lingkup perhubungan patik dengan kawan-kawan terdekat dan tidak termasuk dengan kawan-kawan blogger patik. Benar, patik akui, kita berkawan biarlah beribu, berkasih biar satu. Tapi disini konsep BERKAWAN yeee anda semua. 

Bagi patik konsep patik dalam berkawan adalah mudah. 

Jangan menyusahkan orang lain yang sudah terbeban dengan masalah sendiri-sendiri. 

Simple kan???

Dalam kita berkawan ni, banyak yang patik belajar tentang hati dan perasaan. Bila berkawan, banyak hati yang perlu kita jaga. Banyak benda yang perlu dan tidak perlu kita ketahui. Sebagai contoh, untuk tidak membebankan kita sebagai kawan, patik lebih 'prefer' untuk mengetahui hanya dipermukaan saja. TETAPI kadang kala, lumrah manusia kita akan cuba untuk mengorek dan mengetahui dengan lebih dalam. Ianya sebagai garis panduan dimana had kita dalam berkawan. (korang faham tak???)

Ini hanyalah pandangan peribadi patik. Penulisan entri ini tiada sebagai perkongsian patik untuk korang semua. Tepuk dada tanya selera korang dalam berkawan. Masing-masing mampu mencorakkan hubungan dalam berkawan.

Sekian saja buat kali ini. Mana yang baik korang bole jadikan pengajaran & yang buruk jadikan sebagai sempadan. Jumpa lagi dilain entri.

p/s: patik SAYANG KETAT-KETAT kat korang diatas

-Ahmad Fauzi Aryaan-Comments

 1. Eh sape mamat ensem sorang tu.... Untungla....

  ReplyDelete
 2. HAFIZ MALEK:
  entah laaa...patik ajak jee...jumpa kat SUNWAY..peminat Blog Ahmad Fauzi Aryaan kot...cm kesian jeee time nk shoot dia nk join...so ajk jee...

  ReplyDelete
 3. kakcik:
  SOKONG kak cik !!! yeayyy..

  ReplyDelete
 4. madammondoq:
  TQ madam sudi singgah... : )

  ReplyDelete
 5. betul, jgn berkawan kerana ada motif...

  ReplyDelete
 6. Salam, saudara Fauzi, nk mintak tlg, boleh tak tlg komen dlm http://ladygreen3011-ayuni.blogspot.com/2012/05/jawi-malaysia-heritage-treasure.html tentang kepupusan jawi, pls, hanya untuk pembelajaran dan pensyarah sye nk pendapat blogger lain....

  ReplyDelete
 7. susah nak cari kawan yg betul2 kawan ni kan

  ReplyDelete
 8. Persahabatan akan membuat kita mengerti arti kesetiaan...keh3 =)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'

MAKAN DI MASHIGETTA KOREAN FOOD BANDAR BARU BANGI YANG SEMESTINYA 100% HALAL

KOD PADA TAYAR YANG PERLU PENGGUNA TAHU DALAM SETIAP PEMANDUAN