Kukuhnya ikatan dua keluarga

Assalamualaikum & salam sejahtera semua.


Lukisan yang ditempah khas

Banyak sungguh jemputan bila tiba time cuti sekolah. Ada yang melangsungkan perkahwinan dan ada juga yang melangsungkan majlis pertunangan. Alhamdulillah patik juga banyak menerima jemputan tersebut termasuklah jemputan majlis pertunangan sepupu patik.

Bertempat di Taman Pelangi Semenyih, majlis tersebut telah menggabungkan 2 buah keluarga iaitu dari pihak lelaki dan juga pihak perempuan. Patik mewakili pihak lelaki turut serta dalam majlis tersebut. Majlis dimulakan dengan ucapan alu-aluan oleh tuan rumah sebagai menerima kehadiran kali semua, yang datang dari Banting Selangor (tapi patik dan family mai dari Bandar Baru Bangi jee). 

Perbincangan berkenaan tarikh untuk berlangsungnya majlis disebelah perempuan dan lelaki serta jumlah wang hantaran juga dibincangkan dan insyaAllah majlis semuanya akan berlangsung selepas raya nanti.


Berkonsepkan hijau daripada pihak lelaki dan pink biru daripada pihak perempuan untuk segala barangan hantaran menjadikan hantaran tersebut kelihatan berseri-seri.
Majlis menyarungkan cincin telah dilakukan oleh nenek kepada pihak lelaki. Cantik manis pihak perempuan dengan duduk pelamin mini yang dibuat khas.
Semoga majlis pernikahan dan walimatul urus dikedua-dua belah pihak akan berjalan dengan lancar hendak-NYA. Patik doakan yang terbaik untuk kali berdua. Terima kasih diatas jemputan yang diberikan. Lain masa kita berjumpa lagi yeee sesupu sepapat patik semua.

Sekian buat kali ini. Banyak lagi jemputan yang perlu patik hadiri esok insyaAllah. Jumpa lagi dilain siaran. Assalamualaikum.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

Comments

 1. best dapat pergi rumah orang kahwin. dapat inspirasi untuk majlis sendiri nanti.

  ReplyDelete
 2. eyh,abg sy pon kahwin raya nanti

  ReplyDelete
 3. salam..huhu bdr baru bangi?? dmana yerr..hehe krn sy kjg je sek pon jln 3..tetibe kn. neway, congrats on the engagement anda kn?? wish the couple will b forever together in jannah..amin ^^

  ReplyDelete
 4. hoho cntik drawing tu >_<

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'

MAKAN DI MASHIGETTA KOREAN FOOD BANDAR BARU BANGI YANG SEMESTINYA 100% HALAL

MASJID 1000 SELAWAT MERCU TANDA PULAU PANGKOR