Jom masuk Kota Tinggi, Johor

Asslamaualikum dan salam sejahtera semua.Alhamdulillah dapat juga patik mencoretkan sedikit kisah didalam blog patik ni buat kenangan patik setelah lama rasanya tidak mencoret sesuatu disini. 

Baiklah untuk entri kali ni, patik nak berkonsi cerita dengan korang semua berkenaan perjalanan patik ke Kota Tinggi, Johor bagi tujuan urusan kerja. 

Sebenarnya patik telah merancang untuk kesini setelah diminta oleh Dr bagi mendapatkan maklumat dikawasan Felda disekitar kota tinggi. Sebanyak 5 buah Felda yang patik akan lawati iaitu Felda Lok Heng Selatan, Felda Lok Heng Timur, Felda Aping Timur, Felda Kledang dan juga Felda Tunggal yang semuanya terletak  dikawasan Kota Tinggi Johor.

Untuk pengetahuan semua, ini adalah kali pertama patik memandu sejauh beratus kilometer seorang diri. So perasaan dia agak teruja sebab kali pertama keluar memandu seorang diri. Tapi mujur patik kesana bersama 2 lagi pelajar perempuan dari UPM yang juga mempunyai urusan disana. Patik ditugaskan untuk berjumpa pihak pengurusan 5 buah Felda manakala 2 lagi pelajar ini akan menjalankan kerja mereka didalam kilang di Felda Lok Heng.

Seronok rasanya dapat travel jauh dari tempat asal. Lagi-lagi bila kehadiran kita sangat-sangat diterima bagaikan keluarga mereka sendiri.Alhamdulillah dengan kurniaan keluarga 'angkat' yang best !!!!\

-Ahmad Fauzi Aryaan-

Comments

 1. perghh semua felda.byk gle...tahniah....smpai.hehe

  ReplyDelete
 2. tak pernah sampai ke tempat tu lagi... sekian terima kasih...

  ReplyDelete
 3. oh kota tinggi tempat kelahiranku..
  kota mmg byk felda..

  ReplyDelete
 4. owhh.. encek GPS ada tolong tunjokkan jalan x?

  ReplyDelete
 5. alamak ! rindu sama Johor ...

  ReplyDelete
 6. jauh jugak nak sampai ke kota tinggi tu bro!!! hati hati....

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'

MAKAN DI MASHIGETTA KOREAN FOOD BANDAR BARU BANGI YANG SEMESTINYA 100% HALAL

KOD PADA TAYAR YANG PERLU PENGGUNA TAHU DALAM SETIAP PEMANDUAN