FILEM NINJAGO MOVIE TONJOLKAN KISAH KELUARGA

FILEM NINJAGO MOVIE

FILEM NINJAGO MOVIE TONJOLKAN KISAH KELUARGA | Sebenarnya patik adalah seorang yang tidak berapa mengikuti perkembangan filem bertemakan Lego ni haaa. Ramai kawan-kawan kata filem dari Lego sebelum-sebelum ini memang menarik dan tidak rugi untuk ditonton. 

FILEM NINJAGO MOVIE

Nak dijadikan cerita, patik telah dijemput secara ekslusif untuk menoton filem terbaru Lego iaitu The Lego Ninjago Movie yang telah diadakan di MBO yang terletak di The Starling Kota Damansara. Ini adalah filem pertama dari Lego yang patik akan tengok. Sangat teruja untukmelihat objek Lego berlakon dilayar perak nanti. 

SINOPSIS FILEM THE LEGO NINJAGO MOVIE

FILEM NINJAGO MOVIE

Filem The Lego Ninjago Movie menceritakan tentang enam ninja muda bernama Lloyd, Jay, Kai, Cole, Zane dan Nya yang dipimpin oleh sifu kung fu, Master Wu yang bertujuan untuk mempertahankan tempat tinggal mereka iaitu Pulau Ninjago.

FILEM NINJAGO MOVIE

Pada malam hari mereka adalah pejuang hebat dan berbakat, menggunakan keterampilan mereka untuk melawan penjahat dan monster. Namun pada siang hari, mereka adalah seorang remaja biasa yang menjalani kesehariannya seperti bersekolah.

Dalam pertempuan di Pulau Ninjago, masyarakat Ninjago memerlukan bantuan dari Llyod atau si ninja hijau dan teman-temannya yang merupakan pejuang dan LEGO Master Builders. Dipimpin oleh legenda kungfu bernama Master Wu mereka harus menghadapi Garmadon seorang penjahat yang mempunyai gelaran sebagai The Worst Guy Ever dan merupakan ayah dari Llyod.

FILEM NINJAGO MOVIE

Menyajikan kisah pertarungan anak beranak, kisah ayah menghadapi anaknya, cerita film ini akan menguji kebersamaan sekumpulan ninja yang harus mengenepikan ego masing-masing untuk mendapatkan kekuatan mereka sepenuhnya.


ULASAN PATIK: 

FILEM NINJAGO MOVIE

Sepanjang 1 jam 40 minit tontonan, korang akan disajikan dengan kecomelan watak-watak Lego yang kecil dan persekitaran kesemuanya daripada binaan Lego. Itu yang rasa tidak mahu berkelip walau sekejap kerana memang terlalu cantik dan teliti penghasilannya. 

Tema yang dibawakan untuk Filem Ninjago Movie kali ini, patik suka dengan tema kekeluargaan antara anak dan ayah, anak dengan ibu, ibu dengan ayah yang patik rasa inya adalah tema yang sangat dekat dengan semua orang dan patik yakin korang yang punya anak-anak akan suka dengan Filem Ninjago Movie ini.

Jadi apa tunggu lagi, jom ke pawagam terdekat dan pilih Filem Ninjago Movie sebagan bahan tontonan anda bersama kawan-kawan dan juga keluarga nanti. Filem ini sudah menjengah disemua pawagam bermula 21 September 2017


RATING:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Comments

Popular posts from this blog

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'

MAKAN DI MASHIGETTA KOREAN FOOD BANDAR BARU BANGI YANG SEMESTINYA 100% HALAL

KOD PADA TAYAR YANG PERLU PENGGUNA TAHU DALAM SETIAP PEMANDUAN