PROGRAM REALITI VERSUS 1001 RASA BABA'S AKAN MENEMUI PENONTON

VERSUS 1001 RASA BABA'S

PROGRAM REALITI VERSUS 1001 RASA BABA'S AKAN MENEMUI PENONTON | Bila sebut jenama Rempah Baba's, patik yakin semua rakyat Malaysia tidak kira bangsa akan mengenali jenama rempat yang sering digunakan didalam masakan. Secara peribadi, emak patik juga pernah menggunakan Rempah Baba's ini didalam masakan terutamanya Rempah Kari Baba's

VERSUS 1001 RASA BABA'S

Pejam celik Rempah Baba's telah menyambut ulangtahun ke-40 Baba's dan dengan sambutan ulangtahun ini mereka menyediakan pelbagai jenis kempen dan juga acara seperti logo Baba's diletakkan di badan kapal terbang AirAsia, 50 tiket ke Gold Coast, Australia juga diberi kepada followers setia facebook Baba's & U untuk sambutan tahun baru.

VERSUS 1001 RASA BABA'S

Selain itu Baba's juga salah seorang penaja global untuk siri rancangan realiti TV Bigg Boss musim pertama di VijayTV dan juga penaja untuk program mencari bakat, Million Dollar Feet yang diharapkan akan memberi peluang kepada dua remaja Malaysia untuk meneruskan karier bola sepak di bumi Eropah. Nampak begitu hebat penglibatan Baba's didalam menyambut ulangtahunnya. 

VERSUS 1001 RASA BABA'S

Terbaru, Baba's telah membuat sebuah program berbentuk realiti program yang dipanggil Versus 1001 Rasa Baba's. Program memasak ini akan menggunakan format dimana setiap peserta yang terdiri daripada orang umum yang meminati dunia masakan akan digandingkan dengan seorang mentor dimana mentornya hanya akan memberikan arahan daripada jauh dan peserta akan mendengar arahan yang diberikan oleh mentornya. Semua menu yang disediakan adalah dengan menggunakan bahan daripada produk Baba's.

Program realiti Versus 1001 Rasa Baba's ini diacarakan oleh Chef Kamarul dan juga Chef Adu dimana mereka berdua ini akan bertindak sebagai pengacara dan sekaligus akan meriuhkan lagu dapur bagi program ini.

VERSUS 1001 RASA BABA'S

Masa yang akan diberikan bergantung kepada tahap kesusahan menu dan menu yang terhidang akan dijuri oleh beberapa selebriti dan juga blogger makanan yang merupakan rakan blogger patik iaitu Blogger Mahamahu yang diundang oleh pihak Baba's sendiri. Bukan mudah yee dengan bahan masakan yang disediakan dan korang perlu menyediakan menu dengan bahan yang disediakan serta menggunakan produk Baba's didalam penyediaannya.

Setiap peserta akan ditemani oleh seorang mentor dimana mentor ini hanya akan memberikan arahan tanpa dibenarkan menyentuh perkakas masakan yang disediakan semasa perlawanan berlangsung. 


VERSUS 1001 RASA BABA'S AKAN MENEMUI PENONTON 

Sebagai perkenalan kepada umum, patik telah dijemput untuk memeriahkan majlis perkenalan kepada rakan media dan sekaligus memperkenalkan insan belakang tabir bagi program Versus 1001 Rasa Baba's ini. 

VERSUS 1001 RASA BABA'S

Semasa sesi perkenalan itu, patik telah diminta untuk turut serta sebagai peserta demonstrasi masakan diatas pentas sambil ditemani dengan seorang mentor. Kiranya keadaan patik ini seakan-akan berada didalam program Versus 1001 Rasa Baba's ini.

VERSUS 1001 RASA BABA'S

Patik telah digandingkan bersama Dato' Ahmad Izham Omar sebagai mentor patik dan beliau akan memberikan arahan dan membantu patik semasa memasak. 

Gimik ini adalah sebagai bayangan kepada semua hadirin apa yang berlaku didalam set semasa pengambaran berlansgung. 

VERSUS 1001 RASA BABA'S

Kepada korang semua, jangan lupa saksikan program realiti Versus 1001 Rasa Baba's di TV3 setiap hari Khamis, jam 5:35 petang bermula 26 Oktober 2017 dan siaran ulangan setiap hari Isnin, 5:35 petang bermula 30 Oktober 2017.

Kredit foto: www.dikbee.com & www.amirnawawi.com

Comments

Popular posts from this blog

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'

MAKAN DI MASHIGETTA KOREAN FOOD BANDAR BARU BANGI YANG SEMESTINYA 100% HALAL

KOD PADA TAYAR YANG PERLU PENGGUNA TAHU DALAM SETIAP PEMANDUAN