AYAMAS PERKENAL MENU READY TO EAT YANG SANGAT MUDAH


AYAMAS PERKENAL MENU "READY TO EAT" YANG SANGAT MUDAH | Hari ini kebanyakan orang agak sibuk dengan pekerjaan harian masing-masing sehinggakan kadangkala terabai bab memilih makanan. 

Bila menyebut bab makanan, menu yang paling ringkas kalau boleh disediakan akan menjadi pilihan orang ramai. Sama juga patik yang agak sibuk dengan aktiviti harian dan menu yang ringkas dan cepat akan menjadi pilihan patik untuk makan bersama keluarga. 


Tempoh hari patik terlah menerima jemputan daripada pihak AYAMAS yang berlokasi di Shah Alam bagi sesi perkenalan produk terbaru daripada mereka yang diberi nama Ayamas Kitchen Ready To Eat. 


Produk sedia dimakan atau ready to eat daripada AYAMAS ini merupakan makanan sejuk beku yang telah siap disediakan sebelum disejukbeku. Jadi korang yang ingin menikmatinya perlu memanaskan samada menggunakan microwave atau pun pengukus sebelum menjamahnya.  


Encik Rafiq Moosa yang merupakan Ketua Pegawai Operasi, KARA Holdings Sdn Bhd sempat berkongsi cerita mengenai produk sedia dimakan memang telah lama wujud di Malaysia dan selalunya ia begitu sinonim dengan mereka yang begitu sibuk dengan aktiviti harian dan sebagai merancakkan permintaan ini, AYAMAS telah mengeluarkan 3 menu yang boleh dicuba oleh orang ramai 


Sesuai dengan kehidupan trend terkini sibuk , Ayamas Kitchen mengeluarkan produk yang sedia di makan iaitu Nasi Kandar Ayam Masala, Briyani Bukhara Ayam dan Nasi Pilaf Ayam Mentega. 

Nasi Kandar Ayam Masala – RM 7.90

Nasi Pilaf Ayam Mentega – RM 8.50

Nasi Briyani Bukhara Ayam – RM 8.50
Seperti yang patik katakan tadi, menu Ready To Eat ini memang mudah semudah ABC dan ianya memang disediakan dengan cara yang bersih dan segar. Untuk menikmati pek mudah ini, cara Penyediaan Produk Ayamas Ready To Eat adalah:

  1. Keluarkan dari peti sejuk, biarkan ia seketika dalam 2 minit
  2. Gunakan garfu dan tebuk beberapa lubang pada penutup plastik.
  3. Masukkan ke dalam ketuhar dan panaskan selama 4 hingga 5 minit.
  4. Keluarkan dan sedia untuk dimakan. 

Seperti biasa selepas sesi perkenalan menu, patik berpeluang untuk merasai sendiri 3 menu yang ditawarkan kepada pelanggan diluar sana. Sejujurnya patik suka akan idea yang cuba ditonjolkan oleh Ayamas Kitchen sebagai memenuhi kehendak pelanggan masa kini. 


Diantara 3 menu yang patik cuba, patik lebih gemari menu Nasi Pilaf Ayam Mentega yang bagi patik ianya lebih ringan dan kurang berempah berbanding 2 yang lain. Lepas ni menu ini akan menjadi simpanan patik didalam peti sejuk beku patik dirumah nanti. 


Bagi korang yang berminat untuk mencuba 3 menu sedia dimakan atau Ready To Eat ini, korang boleh dapatkan informasi seperti yang patik sediakan dibawah ini.


>> WEBSITE | FACEBOOK <<


Comments

Popular posts from this blog

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'

PERCUTIAN DI CAMERON HIGHLAND BERSAMA KELUARGA PASCA COVID 19 (PART 1)

KOD PADA TAYAR YANG PERLU PENGGUNA TAHU DALAM SETIAP PEMANDUAN