KARNIVAL UPIN IPIN DI MAEPS SERDANG MEMANG MERIAH

KARNIVAL UPIN IPIN

KARNIVAL UPIN IPIN DI MAEPS SERDANG MEMANG MERIAH | Karnival Upin & Ipin sedang hangat berlangsung sehingga 26 November 2017 berlokasi di MAEPS, Serdang. Seperti kebiasaan karnival ini akan mengundang ribuan pengunjung yang datang untuk menyaksikan animasi kegemaran. 

Untuk tahun ini Syarikat Lescopaque sekali lagi telah membawa watak-watak kesukaan orang ramai lebih-lebih lagi anak-anak dengan maskot animasi Upin Ipin, Puteri Limau, Pada Zaman Dahulu dan penampilan istimewa Ultraman Ribut yang dibawakan khas dari Jepun. 

KARNIVAL UPIN IPIN

Tempoh hari patik sempat menjengah untuk melihat kemeriahan Karnival Upin & Ipin yang berlangsung selama 3 hari bermula 24 - 26 November 2017. Memasuki ruangan dewan, patik sudah melihat ramai kanak-kanak sudah siap sedia menunggu watak animasi meraka akan muncul.


HARGA TIKET KARNIVAL UPIN & IPIN 

KARNIVAL UPIN IPIN

Bagi korang yang ingin datang ke karnival ini, ini patik sediakan harga yang mereka tawarkan kepada pengunjung. Bagi kanak-kanak yang berumur 6 tahun kebawah, warga tua dan juga orang kelainan upaya harga tiket untuk mereka adalah PERCUMA

Kalau korang jenis yang nak cepat, korang boleh dapatkan tiket jenis VIP dimana korang boleh mendapat jalan pintas untuk ke rumah Opah, Green Boom (sesi potografi), tabung Upin Ipin dan peluang sesi temu mesra bersama maskot Upin Ipin / Ultraman Ribut / Puteri. 


MENARIK DI KARNIVAL UPIN & IPIN 

Karnival Upin & Ipin terbahagi kepada 2 dewan iaitu Dewan A (Dewan Utama) dan Dewan C (Dewan Magik). Apa yang menarik di kedua-dua dewan ini? Meh sini patik ceritakan. 

KARNIVAL UPIN IPIN

Dewan A adalah dewan dimana segala persembahan maskot animasi akan berlangsung. Karakter dari animasi Upin Ipin, Puteri Limau, Pada Zaman Dahulu dan Ultraman Ribut akan menghiburkan pengunjung mengikut masa tertentu. 

KARNIVAL UPIN IPIN

Semasa patik sampai tempoh hari kebetulan masjlis pelancaran Karnival Upin & Ipin ini sedang berlangsung dimana karnival ini telah diramikan oleh Menteri Perlancongan, YB Dato' Seri Mohamed Nazri bin Abdul Aziz.   

KARNIVAL UPIN IPIN

Apa yang boleh patik simpulkan sepanjang majlis perasmian, banyak projek dibawah Syarikat Lescopaque akan dirancang pada masa hadapan termasuklah Taman Tema Upin & Ipin, Hotel Upin & Ipin dan khabarnya akan ada filem daripada animasi ini. 

Sebuah syarikat yang menghasilkan animasi yang boleh dibanggakan oleh rakyat Malaysia dimana mereka telah bekerjasama dengan banyak negera bagi memartabatkan karakter animasi Upin & Ipin ini ke suatu peringkat yang lebih tinggi. 

Selesai majlis perasmian tu, patik sempat meronda didalam Dewan A ini untuk melihat-melihat apa yang ada disini. Rupanya banyak aktiviti yang kita boleh lakukan disini seperti permainan video game

KARNIVAL UPIN IPIN
KARNIVAL UPIN IPIN
KARNIVAL UPIN IPIN

Selain aktiviti yang anak-anak dan juga orang dewasa boleh lakukan, korang juga boleh membeli belah di Dewan A pada harga yang sangat berpatutan. Patik sempat bertegur sapa dengan beberapa pengunjung dan bertanyakan tentang harga jualan barang produk Upin & Ipin. Rata-rata mengatakan harga yang ditawarkan di karnival adalah jauh lebih murah daripada korang dapatkan produk ini daripada Butik Ipin & Ipin

KARNIVAL UPIN IPIN

Patik juga sempat meronda dan membeli sedikit produk Upin & Ipin ini. Memang berbaloi sekiranya korang datang ke sini. Yang paling seronok korang boleh menempah baju T daripada karakter Upin & Ipin dan rakan-rakan. 

KARNIVAL UPIN IPIN

Menyinggah ke Dewan C yang terletak bersebelahan dengan Dewan A menyajikan dunia magik karakter Upin & Ipin. Apa yang patik boleh katakan disini memang woww dan menarik untuk anak-anak kita. Banyak ruang yang boleh korang singgah untuk melihat sendiri disebalik meriahnya karakter Upin & Ipin.

KARNIVAL UPIN IPIN

Tarikan utama di dewan Magik ini adalah melawat Rumah Opah. Kalau korang tengok didalam TV semuanya direalisasikan didalam bentuk asli. Bermula dari ruang tamu dimana selalunya Opah, Upin & Ipin dan Kak Ros selalu berada dan bergurau senda.

Menghala kebelakang, korang akan melalui bilik Upin & Ipin serta bilik Opah dan terus ke dapur. Apa yang boleh patik katakan memang rumah ini dibina memang serupa apa yang korang tengok didalam TV tu haaa. Sangat menarik dan bagaikan terasa keluarga ini memang wujud. Hehehe.

Selain Rumah Opah, banyak lokasi yang boleh korang lepak santai sepertibergambar bersama Ultraman Ribut, Pengembaraan Alam Dino, Tadika Mesra, Magic Pin Pin Pom dan melakukan aktiviti bersama anak-anak.

KARNIVAL UPIN IPIN

Patik pun seronok inikan sekiranya korang datang beramai-ramai bersama anak-anak ke Karnival Upin & Ipin. Jom ke Karnival Upin & Ipin sehingga 26 November2017. Terima kasih Upin & Ipin kerana mewarnai kehidupan semua rakyat Malaysia tidak kira peringkat usia. 


>> FACEBOOK | INSTAGRAM <<

Comments

Popular posts from this blog

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'

MAKAN DI MASHIGETTA KOREAN FOOD BANDAR BARU BANGI YANG SEMESTINYA 100% HALAL

KOD PADA TAYAR YANG PERLU PENGGUNA TAHU DALAM SETIAP PEMANDUAN