MENCARI RAWATAN WAJAH DI SEKITAR KAJANG? DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG ADALAH LOKASINYA

DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

MENCARI RAWATAN WAJAH DI SEKITAR KAJANG? DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG ADALAH LOKASINYA | Sebenarnya patik sudah lama tidak memanjakan diri dengan membuat rawatan wajah. Yaa patik sedar yang kulit wajah patik tidak sesempurna lelaki diluar sana disebabkan patik pernah mengalami masalah jerawat yang agak kuat semasa dibangku sekolah. Yee laaa masa tu mana ada duit untuk menjalani sebarang rawatan wajah dan hanya menggunakan produk wajah yang mampu milik sahaja. 

Berbalik kisah masalah kulit bermasalah tadi. Disebabkan masalah jerawat pada awalnya, maka parut daripada jerawat tadi sahaja yang tinggal. Bermulalah episod mencari pusat rawatan wajah yang berdekatan dengan kawasan rumah patik.

DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

Rakan patik telah mencadangkan kepada patik sebuah pusat rawatan wajah yang diberi nama Dr Medispa & Wellness yang terletak hanya di Reko Sental, Kajang. Kiranya kalau korang datang mencari memang mudah nak jumpa pusat rawatan ini. Cari Pusat Karaoke Malaysia Idol dan tempat ini bersebelahan dengan pusat karaoke tu. 

DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

Tiba di pusat rawatan wajah Dr Medispa & Wellness ini, patik disambut oleh Doktor Azira dimana beliau adalah pakar kulit yang akan memberi khidmat nasihat kepada pelanggan yang ingin menggunakan khidmat mereka. 

Sebenarnya patik selalunya tidak selesa apabila doktor yang yang melayan patik terlalu terperinci bercerita mengenai kulit sehinggakan patik terasa malu dengan keadaan kulit patik. Tapi dekat sini Doktor Azira tidak seperti yang disangkan kerana beliau memang sangat ramah menceritakan keadaan kulit wajah patik sehinggakan patik tidak rasa kekok dengan beliau.

Selepas diselidiki, Rawatan Hydradermabrasion telah dicadangkan kepada patik memandangkan patik perlu menjalani rawatan lain selepas ini yang dipanggil Rawatan Dermapen.

Rawatan Hydradermabrasion ini adalah teknik rawatan yang telah popular di Hollywood dan kini telah memasuki pasaran Malaysia dan menjadi pilihan didalam rawatan untuk mereka yang mengalami masalah pada wajah. 

DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG
DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

Menjengah masuk keruang rawatan, patik sudah terlihat pelbagai jenis alat rawatan dan patik sangat teruja untuk membuat Rawatan Hydradermabrasion dan rasai sendiri hasilnya.

Untuk melakukan Rawatan Hydradermabrasion ini, korang akan melalui beberapa langkah dimana langkah ini termasuk didalam proses bagi Rawatan Hydradermabrasion. Jom bersama patik. 

LANGKAH 1: CUCIAN 

DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

LANGKAH 2: SAPUAN KRIM TERAPI

DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

LANGKAH 3: PROSES MEMBUKA LIANG PORI WAJAH

DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

LANGKAH 4: PROSES MENGELUARKAN WHITE & BLACK HEAD

DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

Seperti kebanyakan spa yang membuat proses mengeluarkan black & white head yang menyakitkan dengan menggunakan besi dan memaksa keluar, disini mereka menggunakan alat untuk menyedut segala black & white head yang ada diwajah. Jadi korang akan kurang mengalami kesakitan.

 LANGKAH 5: RAWATAN HYDRADERMABRASION

DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG
DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

Yang bestnya Rawatan Hydradermabrasion adalah selepas korang selesai diperlakukan proses membuang white & black head dan dimana pori-pori korang terbuka, wajah korang akan dirawat dengan rawatan ini dimana larutan serum "dimasukkan" kedalam wajah korang supaya kolagen didalam kulit korang mengaktif kembali dan sekaligus mengembalikan teksture kulit korang kembali anjal dan tegang. 

LANGKAH 6: SAPUAN MASK HYALURONIC PLUS YANG DIFORMULA OLEH DOKTOR

DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

LANGKAH 7: RAWATAN ULTRASONIK

DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

Rawatan Ultrasionik dengan menggunakan lampu LED ini membantu "mengejutkan" kulit wajah dan sekaligus membantu mengembalikan anjalan dan memperbaiki keadaan dibawah kulit dengan getaran yang sangat halus.

LANGKAH 8: RAWATAN TERAPI LAMPU LED OMEGA 

DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

Seperti yang dicadangkan oleh Doktor, untuk mendapatkan kesan yang menawan, rawatan ini digalakkan untuk dilakukan sebulan sekali bergantung kepada keadaan korang.  InsyaAllah, patik akan kerap datang untuk membuat rawatan disini memandangkan patik selesa dengan rawatan disini berbanding pusat rawatan yang popular diluar sana. 

DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

Bagi korang yang ingin mencuba rawatan wajah disini, korang boleh datang dan rasai sendiri pelbagai jenis rawatan wajah.

Dr Medispa & Wellness
No 6-1, Jalan Reko Sentral 6,
Reko Sentral, Jalan Reko
Kajang, Selangor

Landmark: Pusat Karaoke Malaysia Idol

Telefon:
 016-9377392 / 013-7706708 (Dr Azira)

>> FACEBOOK | INSTAGRAM <<


DR MEDISPA AND WELLNESS KAJANG

p/s: Ehhh sepanjang bulan Disember 2017 ini, korang boleh dapatkan SEMUA JENIS RAWATAN pada harga potongan 50% untuk setiap rawatan. Jommm !!


Comments

Popular posts from this blog

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'

PERCUTIAN DI CAMERON HIGHLAND BERSAMA KELUARGA PASCA COVID 19 (PART 1)

KOD PADA TAYAR YANG PERLU PENGGUNA TAHU DALAM SETIAP PEMANDUAN