PERKHIDMATAN SHUTTLE MURAH KE KLIA/KLIA2 DENGAN CREWAIRPORT.COM

 SHUTTLE MURAH KE KLIA/KLIA2

PERKHIDMATAN SHUTTLE murah KE KLIA/KLIA 2 DENGAN CREWAIRPORT.COM | Bila tiba musim cuti panjang, patik yakin korang sudah mula merancang perjalanan untuk bercuti tidak kira didalam atau diluar negara.

Selain bersedia dengan tiket penerbangan, pengangkutan dari tempat kita ke lapangan terbang samada KLIA atau KLIA2 juga kadang kala akan patik ambil kira. Biasalah kalau kita ingin bercuti ni, semua kalau boleh nak yang murah dan berpatutan termasuklah pengangkutan awam.

Bila patik membuat perbandingan antara semua pengangkutan awam, ini adalah rumusan yang boleh patik catatkan.


ERL

 SHUTTLE MURAH KE KLIA/KLIA2

Bagi korang yang selalu menggunakan perkhidmatan ERL, ERL menawarkan diskaun sebanyak 10% bagi pembelian tiket pergi dan balik dengan mengunakan mesin tiket dari KL Sentral ke KLIA/KLIA2 dan sebaliknya.

Sekiranya korang berada di luar KL City area, dimana ianya agak sedikit susah/jauh/cost utk ke KL Sentral, boleh naik di mana-mana stesen ERL Transit.

Perjalanan ke KLIA/KLIA2hanya mengambil masa kurang 30-45 minit.


BAS

 SHUTTLE MURAH KE KLIA/KLIA2

Korang yang kaki travel sudah pasti selalu menggunakan perkhidmatan bas untuk ke KLIA/KLIA2 kan? Kadangkala patik pun akan menggunakan perkhidmatan bas bagi merasai mood sebagai traveller.

Bas ini berlokasi di KL Sentral dan sememangnya murah terutama bagi budget travellers. Dengan hanya RM12, anda boleh ke KLIA/KLIA2.

Perjalanan untuk sampai ke KLIA/KLIA2 memakan masa lebih kurang 1 jam.


UBER, GRAB & TEKSI

 SHUTTLE MURAH KE KLIA/KLIA2

Korang yang selalu perkhidmatan UBER, GRAB, korang boleh menggunakan perkhidmatan ini dengan membuat booking menggunakan applikasi untuk mendapatkn kenderaan ke KLIA/KLIA2. Kos antara RM70-RM150.

Perjalanan memakan masa kurang dari 1 jam dari KL City, tetapi bergantung kepada keadaan trafik semasa.

Bila melihat 3 jenis pengangkutan awam untuk ke lapangan terbang KLIA/KLIA2, patik cuba lagi memikirkan alternatif lain sekiranya ada untuk patik bergerak ke KLIA/KLIA2 nanti. Cari punya cari, patik terjumpa satu lagi alternatif yang bagi patik agak mudah dan yang paling penting MURAH iaitu perhidmatan shuttle van dari Crew Airport.


CREW AIRPORT (SHUTTLE VAN)

SHUTTLE MURAH KE KLIA/KLIA2 DENGAN CREWAIRPORT.COM

Crew Airport menawarkan perkhidmatan pick-up dari hotel di sekitar Kuala Lumpur ataupun dari KL Sentral ke KLIA/KLIA2 dan juga perkhidmatan shuttle untuk pick-up dari KLIA/ KLIA2 ke hotel di sekitar Kuala Lumpur atau KL Sentral dengan hanya RM28 sehala untuk seorang dengan meggunakan van.

Hotel (sekitar KL) / KL Sentral > KLIA/KLIA2 = RM28
ATAU
KLIA/KLIA2 >> Hotel (sekitar KL) / KL Sentral = RM28

Yang menariknya, korang boleh merancang perjalanan anda dengan pembelian tiket secara online di www.crewairport.com atau boleh membuat tempahan di mana-mana hotel yang terpilih.

SHUTTLE MURAH KE KLIA/KLIA2 DENGAN CREWAIRPORT.COM

Pick-up point dan drop-off point tertakluk kepada hotel sekitar Kuala Lumpur sahaja. Jika anda berada di luar Bandaraya Kuala Lumpur, anda perlu memilih pick-up point di KL Sentral.

Perjalanan memakan masa lebih kurang 1 jam dari KL Sentral ke KLIA/KLIA2.

SHUTTLE MURAH KE KLIA/KLIA2 DENGAN CREWAIRPORT.COM

Yeaayy akhirnya ada juga perkhidmatan alternatif selain ERL, BAS dan UBER/GRAB seperti yang patik terangkan diatas tu haaa. Dengan adanya Crew Airport patik yakin ini adalah pilihan yang boleh pelanggan gunakan untuk memudahkan perjalanan ke KLIA/KLIA2. Hanya RM28 SEHALA korang boleh sampai ke hotel atau KLIA/KLIA2 dengan MUDAH, CEPAT dan MURAH !!

Bagi korang yang ingin membuat tempahan atau ingin informasi lanjut, korang boleh dapatkan informasi seperti yang tertera dibahagian bawah.>> WEBSITEFACEBOOK | INSTAGRAM <<


Comments

Popular posts from this blog

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'

MAKAN DI MASHIGETTA KOREAN FOOD BANDAR BARU BANGI YANG SEMESTINYA 100% HALAL

MASJID 1000 SELAWAT MERCU TANDA PULAU PANGKOR