PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES

PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES

PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES | Untuk merakam moment dihari bahagia korang, patik yakin korang mesti akan mencari fotografi yang berkaliber dan yang berpengalaman didalam dunia foto ni haaa kan untuk merakam setiap inci yang korang lalui bukan?

Begitu juga dengan patik. Untuk hari bahagia patik nanti, patik kini berada didalam fasa mencari-cari pakej fotografi yang boleh memuaskan nafsu serakah mata patik. Hahahaha.

Sambil mencari fotografi yang sesuai, ada juga rakan patik yang juga berkongsi informasi mengenai pakej fotografi yang ditawarkan oleh sebuah studio fotografi di ibu kota yang dinamakan sebagai SWEETPICTURES.

PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES

Sebelum berurusan dengan lebih lanjut, patik dan Cik Tunang telah membuat sedikit penyelidikan terhadap hasil gambar daripada studio ini. Secara mata kasar, patik suka dengan hasilan gambar yang terhasil daripada studio foto ini. Bila tanya dengan Cik Tunang, dia memang menyukai gambar yang ada mood yang terang dan putih. Kira memang jiwa dia laa kot dengan gambar-gambar seperti tu. Hehehe.

PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES

Orang kata kalau kita ingin menyunting sesuatu ditaman, kita perlu selidiki dari pelbagai segi supaya kita tidak menyesal dikemudian hari. Jadi patik telah mengambil keputusan untuk datang sendiri ke studio mereka yang terletak di Bandar Sri Permaisuri, Cheras bagi memenuhi perasaan yang inginkan penjelasan. Hehehe

Tempoh hari patik telah bercadang untuk datang sendiri ke studio mereka bagi melihat dan berbincang dengan lebih lanjut berkenaan keinginan dan sambil-sambil melihat hasil kerja mereka dengan lebih dekat. Untuk kesini memang mudah dimana korang hanya perlu menggunakan aplikasi waze dan cari SWEETPICTURES diaplikasi tersebut.

PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES

Memasuki ke studio ini korang akan disajikan dengan pelbagai gambaran dimana gambar-gambar ini adalah hasil garapan SWEETPICTURES sendiri. Agak cantik hasil tangkapan mereka dan diabadikan dalam bentuk frame gambar yang besar. Sangat cantik bila patik melihatnya.

Sebenarnya patik datang kesini adalah untuk mencari jurugambar bagi pre-wedding patik dimana patik ingin kan sesuatu yang berlainan dari yang kebiasaan.

PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES

Sambil menyelak foto album yang ada di studio ini, patik sempat bertanyakan beberapa perkara sebelum patik mengesahkan sebarang perjanjian bersama. Terima kasihi kepada Kak Linda, staf yang banyak membantu melayan segala pertanyaan dan karenah kami. Hehehe.. TQ Kak !!

PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES

Memang banyak yang patik pelajari daripada penelitian patik terhadap foto album yang diberikan kepada kami. Konsep, lokasi dan banyak lagi yang sedikit sebanyak membantu kami memilih konsep bagi pre-wedding kami nanti. Tetiba patik bagaikan tidak sabar untuk membuat sesi tangkap gambar ini pula. Hehehe.

PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES
PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES
PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES

Dahulu, sebelum semua ini patik hadap, patik terfikir kenapa perlu kita melantik jurugambar yang berpengalaman sedangkan semua gambar adalah sama jee bagi patik. Tetapi pendapat patik memang meleset kerana jurugambar berpengalaman akan menggunakan segala kemahiran dan pengalaman mereka untuk menangkap setiap inci moment yang ada sepanjang majlis berlangsung. 

Sebab itu jurugambar yang berpengalaman sangat diperlukan didalam sesebuah majlis dan pemilihan SWEETPICTURES yang sudah bertapak didalam arena foto ini lebih daripada 10 tahun tidak dapat disangkal lagi. 

PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES

Apa yang patik seronok berada disini adalah keadaan dan suasana didalam studio mereka ni haaa. Keadaan pencahayaan yang redup, tenang dan staf yang memang sangat friendly dan sewajarnya mereka memiliki perwatakan yang sebegini. 

PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES
PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES
PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES

Sebenarnya ada beberapa konsep yang dicadangkan kepada kami, tapi lebih sukakan sesuatu yang bersih dan berkemungkinan lokasi yang akan kami rakamkan nanti adalah didalam sebuah kawasan paya bakau. Itu adalah dari pandangan patik. Bagaimanalah hasilnye yeee? hehehe

PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES

Selepas ini banyak lagi yang akan kami bincangkan sebelum hari yang ditetapkan nanti. Apa pun patik dan Cik Tunang telah mengambil keputusan untuk menggunakan perkhidmatan SWEETPICTURES  dan menempah pakej pre-wedding daripada mereka. Semua yang mereka persembahkan kepada kami sememangnya apa yang kami mahukan. Nantikan hasil garapan mereka nanti. 

Oh yaaa bagi korang yang ingin menggunakan perkhidmatan mereka sebagai jurugambar profesional untuk apa jua sebarang majlis, korang boleh datang sendiri ke studio mereka dan temu mereka sendiri yang sememangnya sekepala dan memang mudah berbincang. Ini patik sediakan alamat lokasi dan juga media sosial mereka yang boleh korang lihat sendiri hasil kerja mereka.


SWEETPICTURES GALLERY
54­-1, Danau Lumayan Business Centre,
Jalan Danau Lumayan 1, Bandar Sri Permaisuri,
56000, Cheras, Kuala Lumpur

Telefon:
+603 9174 6868
+6019 888 3176 (whatsapp)


>> WEBSITE | INSTAGRAM | FACEBOOK <<


Oh yaa sebelum patik lupa, patik ingin mengajak korang semua untuk ke hari terbuka yang akan diadakan pada 30 Mac - 1 April 2018 yang berlokasi di Wangsa Walk Mall Kuala Lumpur. Dekat sini nanti korang boleh dapatkan banyak pakej-pakej menarik pada harga yang korang pasti tidak percaya. 

PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES

Ini adalah antara hot selling yang mereka akan berikan pada open day mereka. Jadi apa tunggu lagi, jom datang ke Wangsa Walk Mall Kuala Kuala Lumpur dan korang carilah booth SWEETPICTURES dan berjumpa dengan staf mereka dan katakan korang dapat informasi daripada patik, insyaAllah, mungkin akan ada HARGA ISTIMEWA yang boleh korang dapatkan. 

PAKEJ FOTOGRAFI DARI SWEETPICTURES

Apa tunggu lagi, lock date korang pada 30 Mac - 1 April 2018 untuk singgah ke Wangsa Walk MALL KL untuk temui team mereka di booth SWEETPICTURES dan melihat sendiri hasil kerja foto dan juga video yang mereka telah siapkan. 

Comments

  1. nnt kalau aku kawin nnt aku nak amik pkej dgn dorg lah.... opsss tapi aku dah kawin... mcna ni?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'

MAKAN DI MASHIGETTA KOREAN FOOD BANDAR BARU BANGI YANG SEMESTINYA 100% HALAL

KOD PADA TAYAR YANG PERLU PENGGUNA TAHU DALAM SETIAP PEMANDUAN