RASA DUNIA SEJUK ICE AGE ALIVE KINI MENGGEGARKAN KUALA LUMPUR

ICE AGE ALIVE KUALA LUMPUR

RASA DUNIA SEJUK ICE AGE ALIVE KINI MENGGEGARKAN KUALA LUMPUR | Heyyy jangan salah sangka yeee Ice Age Alive ini bukan filem terbaru daripada ICE AGE tu yee kengkawan. Malah ini juga bukan filem sikual adaptasi daripada Filem Jurassic Park

ICE AGE ALIVE KUALA LUMPUR

Ice Age Alive kini sedang hangat berlangsung di Malaysia Tourism Center (MaTIC) KL bermula dari 15 May hingga 31 December. Untuk pengetahuan korang, pameran yang dianjurkan oleh Creative Alliance Crew dan ditaja oleh Ministry of Tourism & Culture Malaysia ini akan membawa korang masuk ke zaman ais (Ais Age) dimana terdapat pelbagai fauna yang hidup pada zaman itu dipamerkan disini. 


PELANCARAN ICE AGE ALIVE DI KUALA LUMPUR

Tempoh hari patik telah berpeluang untuk sama-sama dalam meraikan majlis pelancaran Ice Age Alive yang berlangsung dilokasi ruang pameran dimana disini juga pameran segala hidupan zaman ais.

ICE AGE ALIVE KUALA LUMPUR
ICE AGE ALIVE KUALA LUMPUR

Majlis telah dilancarkan oleh Pengarah Tourism Malaysia dan diserikan lagi dengan persembahan daripada Kaka dengan menyampaikan beberapa buah lagu popular beliau. 


ICE AGE ALIVE KUALA LUMPUR

Seperti yang patik ceritakan pada awal tadi, pameran Ice Age Alive Kuala Lumpur ini menghimpunkan hidupan yang wujud di 5 buah negara iaitu iaitu Amerika, Europe, Australia dan New Zealand. 

ICE AGE ALIVE KUALA LUMPUR
ICE AGE ALIVE KUALA LUMPUR

Untuk pengetahuan korang, sebenarnya haiwan yang dipamerkan disini adalah haiwan yang telah pupus dan dekat sini korang boleh belajar tentang sejarah dan info mengenai spesis haiwan yang pernah mendiami bumi suatu masa dahulu.

Menariknya haiwan ini akan mengeluarkan bunyi dan juga akan bergerak masing-masing apabila korang melintasi dihadapan mereka. 

ICE AGE ALIVE KUALA LUMPUR
ICE AGE ALIVE KUALA LUMPUR

Apa yang patik diberitahu, haiwan yang dipamerkan disini adalah berskala sebenar dimana saiz mereka adalah sama seperti mereka hidup pada zaman ais. Jujurnya memang saiz mereka adalah sangat besar dan menang tak terbayang kalau patik ada pada zaman mereka. Heheheh

ICE AGE ALIVE KUALA LUMPUR

Tiket boleh didapati di kaunter atau secara online di www.iceagealive.com dimana harga tiket bermula dari RM19.50 untuk kanak-kanak, RM29.50 untuk dewasa, dan RM85 untuk keluarga (2 dewasa, 2 kanak-kanak)

ICE AGE ALIVE KUALA LUMPUR

Bagi korang yang ingin melihat mega fauna yang besar ini, korang boleh datang sendiri ke Lanai MATIC Kuala Lumpur dan rasai sendiri pengalaman dunia musim sejuk di Kuala Lumpur.

ICE AGE ALIVE KUALA LUMPUR

Patik pun telah sampai ke Ice Age Alive ini dan memang patik dan rakan-rakan lain enjoy dengan pameran tersebut. Bagi korang yang ingin menyaksikan sendiri Ice Age Alive dan melihat haiwan besar ini, korang boleh terus datang ke MATIC Kuala Lumpur atau sekiranya ingin sebarang informasi, ini patik sediakan beberapa informasi yang harapnya membantu laaa ye. Hehehe.


Oh yaa lupa pulak patik nak kongsikan. Sepanjang bulan Ramadhan, harga tiket untuk melihat pameren ini telah diberikan DISKAUN 50% dan korang boleh berseronok didalam sana dengan tawaran hebat ini. 


Comments

Popular posts from this blog

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'

MAKAN DI MASHIGETTA KOREAN FOOD BANDAR BARU BANGI YANG SEMESTINYA 100% HALAL

KOD PADA TAYAR YANG PERLU PENGGUNA TAHU DALAM SETIAP PEMANDUAN