SUAMI BERNAFSU KUDA, ISTERI BOLEH TUNTUT KEADILAN - PEGUAM SYARIE

SUAMI BERNAFSU KUDA, ISTERI BOLEH TUNTUT KEADILAN - PEGUAM SYARIE

SUAMI BERNAFSU KUDA, ISTERI BOLEH TUNTUT KEADILAN - PEGUAM SYARIE | Betul orang kata, alam perkahwinan memang indah belaka. Mana tidaknya kalau dulu kita seorang tetapi sekarang kita sudah ada peneman dirumah dan dimana sahaja. Sebut sahaja perkahwinan, semua orang akan mengatakan betapa gembiranya bila kita berumahtangga kerana semuanya tiada halangan.

SUAMI BERNAFSU KUDA, ISTERI BOLEH TUNTUT KEADILAN - PEGUAM SYARIE
Gambar sekadar hiasan
Bila sebut perkahwinan, patik yakin korang yang sudah berkahwin ni kan akan menikmati keseronokkan berumahtangga. Maaf sekiranya penulisan patik kali ini agak berbaur lucah kerana kalau patik berselindung bahasa, korang akan benak bahasa dan tidak faham bahasa dengan penggunakan perkataan yang cuba patik sorok.

SUAMI BERNAFSU KUDA, ISTERI BOLEH TUNTUT KEADILAN - PEGUAM SYARIE

Lumrah bagi pasangan yang sudah berumahtangga untuk melakukan hubungan kelamin bersama pasangan mereka. Itu adalah normal bagi pasangan berumah tangga. Yang tidak normalnya apabila ada kes yang pernah patik terbaca apabila si suami mempunyai keinginan seperti seekor kuda yang orang kata "membantai" isteri tanpa rasa belas kasihan dan penuh kasih sayang.

Patik pun baru jeee menjengah kealam rumah tangga dan bila nak "meminta" tu, mintalah dengan kasih sayang dan bukan jenis arahan. Benda kita nak pakai lama kan. Jadi bertimbang rasalah dengan pasangan kita. 

SUAMI BERNAFSU KUDA, ISTERI BOLEH TUNTUT KEADILAN - PEGUAM SYARIE

Patik penah terbaca ada pasangan yang berkongsi pengalaman mereka yang mempunyai suami yang bersifat buas, ganas apabila berada diranjang. Ada sang suami meminta sampaikan si isteri tidak larat untuk memenuhi permintaan si suami yang meminta bagai tiada istilah esok untuk mereka dapat "kesedapan" suami isteri itu. Akibat daripada perbuatan yang memaksa itu menyebabkan masalah kelamin si isteri yang menyebabkan kecederaan pada alat sulit dan menyebabkan sakit-sakit.

Selepas mengetahui kes seperti ini yang dikatakan sehingga membawa kemudaratan fizikal dan mental, rupanya pihak wanita punya hak dalam mendapatkan keadilan dimana "perpisahan" boleh dilakukan mengikut syarak tetapi beberape prosedur perlu dilakukan sebelum terjatuhnya talak antara pasangan. Itu hak yang perlu kaum wanita pertahankan.

Pendapat peribadi:

SUAMI BERNAFSU KUDA, ISTERI BOLEH TUNTUT KEADILAN - PEGUAM SYARIE
Gambar sekadar hiasan
Pada pendapat patik sebagai orang baru dalam dunia rumahtangga ni, kesefahaman, komunikasi, belas ihsan itu sangat penting kerana bagi patik isteri kita sepatutnya dilayan seperti manusia dan bukan seperti sebuah patung yang tiada nyawa. Bila dapat "balun" habis naik lunyai dibuatnya haaaa. Itu sangat tidak baik layanan seperti itu.

Sayangi isteri, berikan kasih sayang dan layani kaum wanita dengan kelembutan dan bukan diberikan kekasaran dan bertindak diluar kawalan kepada mereka kerana mereka berhak untuk mendapat kesempurnaan terhadap seorang lelaki. 

Apa yang patik kongsikan ini adalah sekadar pendapat patik jee tau. Lebih baik korang yag mengalami masalah seperti ini boleh dapatkan nasihat dan konsultansi daripada Peguam Syarie yang lebih pakar sebab kes-kes macam ni yang bagi patik agak rumit dan merangkumi undang-undang dan hukum syarak. Kalau korang nak terus bertanyakan soalan pertanyaan, boleh terus 


Telefon/ Whatsapp:
+6012 6676200 
Faiz Adnan
-Peguam Syarie-

Website:


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESTORAN JIBRIL BANDAR BARU BANGI SEDIA MENU BERASASKAN 'BUTTER'

MAKAN DI MASHIGETTA KOREAN FOOD BANDAR BARU BANGI YANG SEMESTINYA 100% HALAL

KOD PADA TAYAR YANG PERLU PENGGUNA TAHU DALAM SETIAP PEMANDUAN